De juiste werkkleding voor elke branche

juiste werkkleding voor elke branche

Hoge zichtbaarheidskleding, of beter bekend als veiligheidskleding, wordt het vaakst gevonden op donkere plaatsen omdat de reflecterende delen prominenter zijn. Reflecterende kleding is er in verschillende vormen en maten, maar de meeste worden aangeboden in felle fluorescerende kleuren van oranje en geel om de drager te laten opvallen en gemakkelijk te zien. Men denkt vaak aan zowel oranje als gele waarschuwingshesjes. Upgrade-officieren dragen ze, verkeerspolitie draagt ​​ze op festivals en concerten, en zelfs sommige hardlopers trainen ze. Maar reflecterende kleding is meer dan deze vesten.

Werkkleding verdeeld

Verschillende soorten werkkleding worden vaak door elkaar gehaald. In feite kunnen we onderscheid maken tussen de drie soorten kleding die we als werkkleding gebruiken:

  • Bedrijfskleding
  • Veiligheidskleding
  • Reflecterende kleding

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is meestal de kleding die uw bedrijf nodig heeft. Dit kan een koffiebar T-shirt zijn, een slim pak van een advocatenkantoor, maar ook een echt kledingpakket met een bedrijfslogo passend bij de stijl van het huis. In feite reclamemedia die de bedrijfsidentiteit en huisstijl laten zien. Dit kledingstuk hoeft niet per se aan bepaalde normen of veiligheidsaspecten te voldoen.

Veiligheidskleding

Veiligheidskleding is werkkleding die voldoet aan specifieke eisen en normen en vooral dient om de veiligheid van de drager te waarborgen. Dit gaat van waterdichte werkjassen tot vlam vertragende overalls, duurzame werkbroeken zoals Snickers en kleding die bestand is tegen bepaalde stoffen en chemicaliën. Deze outfit fungeert ook als een zakelijke outfit, maar is meestal praktisch en vereist door verschillende beveiligingsprotocollen.

Reflectiekleding

Reflectiekleding, andere synoniemen zijn ook signaalkleding of zichtbaarheidskleding, wordt doorgaans gedragen bij werkzaamheden waar aanrijdgevaar is of die worden blootgesteld aan situaties waar een goede zichtbaarheid een grote vereiste is. Denk hierbij aan werkzaamheden op of langs de weg, boorplatforms, vliegvelden en spoorbanen. Maar ook werkzaamheden waar men te water kan raken, het zij een meer, een zee of een binnenwater.

Reflectiekleding is daarbij onderverdeeld in verschillende risicoklassen, waarbij klasse 1 de minste reflectie en zichtbaarheid bevat en klasse 3 de meeste. Dit alles is geregeld in de norm NEN-EN 471. In Nederland is daar de RWS-norm aan toegevoegd, wat neerkomt op de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan reflectiekleding. Overigens stelt Rijkswaterstaat die eis aan hun aannemers. De eis vervalt indien men niet in opdracht van Rijkswaterstaat werkt. De aanvullende eisen hebben onder andere te maken met de kleur van de kleding en de vorm en aantal van de reflectiebanen.

Reflectiekleding in alle soorten en maten

Reflecterende kleding is er in verschillende soorten en maten. Naast de bekende gele en oranje gilets zijn er ook reflecterende T-shirts, poloshirts, sweaters, werkjassen en pilotenjacks verkrijgbaar. Sinds kort is daar ook een comfortabel RWS softshell jack bijgekomen. Houd het zo droog mogelijk met reflecterende regenkleding en waterdichte reflecterende broeken en jacks, ook als het regent. Er zijn ook werkbroeken met RWS-reflectie voor warm weer. Er is veel keuze op dit gebied en er is veel mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*