Verzorg je werkschoenen met deze handige tips

Verzorg je werkschoenen

Een goede verzorging van werkschoenen is belangrijk om kwaliteit en comfort te behouden. Met deze tips heb je zo lang mogelijk plezier van je veiligheidsschoenen! Ten eerste zijn er tips over wat u elke dag kunt doen. Hieronder staan ​​enkele handige tips voor het onderhoud van werkschoenen die u wekelijks of maandelijks kunt doen.

Reinigen van werkschoenen

Na het werk moet je je werkschoenen schoonmaken, waarschijnlijk heb je dit onbewust al gedaan. Verwijder modder en vuil van je werkschoenen door meerdere keren op de grond te tikken. Gebruik indien nodig een harde borstel die niet te stug is. Je kunt het ook afvegen met water en een oude doek. Gelieve uw schoenen buiten uit te doen als u thuiskomt. Zo blijft je huis langer schoon.

Schone en doorlatende werkschoenen

Ook bij langer gebruik van werk- en veiligheidsschoenen is regelmatig polijsten van belang. Dit kan met leervet of NanoProtect geïmpregneerde spray. Vet houdt het leer soepel en beschermende spray zorgt ervoor dat de schoenstof, mesh, textiel en leer blijven ademen, waardoor de vuil- en waterafstotendheid toeneemt. Geïmpregneerde en gepoetste schoenen zijn veel gemakkelijker en sneller te reinigen op dagelijkse basis, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit soort onderhoud wordt ongeveer een keer per maand uitgevoerd.

 Maak je schoenen grondig schoon met een borstel en een kleine hoeveelheid water, of multi-clean vooraf. Gebruik nooit zeep of andere schoonmaakmiddelen. Droog uw werkschoenen volledig af in een beschermde en geventileerde ruimte. Behandel het leren gedeelte van de schoen met leervet of nanoprotect spray. Gebruik voor leervet een fijne vetborstel en een buff borstel. Als een deel van de schoen (of de hele schoen) van een ander materiaal dan leer is gemaakt, gebruik dan NanoProtect Spray. De zool hoeft niet te worden verwerkt.

Door deze eenvoudige stappen in uw dagelijkse werk te integreren, gaan uw werkschoenen aanzienlijk langer mee.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*