Werkschoenen voor lassers

Werkschoenen voor lassers

Als je schoenen nodig hebt die je beschermen tegen lasvonken, raden we aan om veiligheidsschoenen voor lassers te kopen.

Wanneer moeten veiligheidsschoenen voor lassers worden gebruikt?

Wanneer er een risico op brandwonden bestaat door vonken tijdens het werk. Kleine voorwerpen vallen tijdens het werk vaak op je voeten en hebben extra bescherming nodig om te voorkomen dat er iets in je schoenen komt. Dit tweede punt is interessant. Lassers gebruiken namelijk niet alleen dit soort veiligheidsschoenen, maar ook diverse andere arbeiders zoals schilders en machinisten. Ze gebruiken deze schoenen voornamelijk om te voorkomen dat er materiaal in de schoenen komt uit gebieden met veters of tong.  Om deze redenen zijn er veiligheidsschoenen voor lassers ontwikkeld.

Hoe zien veiligheidsschoenen voor lassers eruit?

Het ziet er bijna hetzelfde uit als gewone veiligheidsschoenen, maar met extra leer dat de veters en het bovenwerk bedekt.

 Veel veiligheidsschoenen voor lassers hebben ook andere veiligheidstoepassingen. Een snel-ontgrendelingssysteem waarmee je je schoenen snel uit kunt doen bij een ongeval, bijvoorbeeld als je schoenen vlamvatten. Deze applicatie bestaat uit speciale ogen die met één klik geopend kunnen worden.

Aan welke criteria voldoen lasveiligheidsschoenen?

De te volgen norm is meestal de algemene norm voor veiligheidsschoenen, 20345. Sommige werknemers geven echter de voorkeur aan veiligheidsschoenen die bestand zijn tegen de smeltdruppels. Schoenen met de laatste functie voldoen aan de 20349-norm. Vrijwel alle veiligheidsschoenen voor lassers zijn gemaakt van leer omdat dit materiaal de hoogste weerstand heeft tegen contactwarmte.

Welke extra eigenschappen kunnen ze hebben?

Naast de overeenkomstige markeringen hebben veiligheidsschoenen voor lassers ook aanvullende eigenschappen die in de industrie gebruikelijk zijn.

 De meest voorkomende zijn:

  •  HI = “ Warmte-isolatie“ = Isolatie (in de buitenzool)
  •  HRO = buitenzool is bestand tegen contact met zeer hete oppervlakken

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*