Waar moet je op letten bij aanschaf van werksokken?

aanschaf van werksokken

Werksokken zijn essentieel, maar onderschat tegelijkertijd het belang van kwaliteit. Zolang ze goedkoop zijn. Het is beter om 10 paar voor een spotprijs te hebben dan 2 paar voor een iets hogere prijs. Maar werksokken in combinatie met goede werkschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je werkdag. Ze bieden bescherming tegen de kou, voorkomen blaren en voorkomen vochtophoping. Waar moet je precies op letten bij het kopen van werksokken? We lichten het hiertoe.

Het materiaal

Wol

Een ander natuurlijk materiaal, wol, neemt meer water op, maar houdt niet goed stand in de wasmachine. Maar daar is een programma voor. Wol zorgt van nature voor veel isolatie en is comfortabel en warm. Vooral in de winter is dit een voordeel.

Katoen

De materiaalkeuze bepaalt in de eerste plaats de eigenschappen van de werksokken. De meeste werksokken zijn gemaakt van katoen, een materiaal dat lang meegaat. Gekamd katoen is bijzonder duurzaam. Katoen behoudt zijn kleur ook na meerdere wasbeurten. Van dit materiaal is bekend dat het goed vocht opneemt, maar het is ook ademend. Dit is handig bij zweetvoeten.

Polyester

Polyester werksokken zijn maatvast, maar nemen zeer weinig vocht op. Weinig sokken zijn volledig gemaakt van polyester of polyamide. Kun je haar zien dan kun je ze beter uitsluiten. Polyester is probleemloos te combineren met wol of katoen. Dan wordt de beste kwaliteit gecombineerd.

Bamboe

Sinds kort is bamboe ook populair in kleding. Bamboe is hygroscopisch en antibacterieel en voelt zeer zacht aan. Dit maakt het nog comfortabeler. Dit is erg leuk voor kleding, denk aan bamboe broeken, en dus sokken. Staalblauwe bamboe werksokken zijn een combinatie van bamboe en elastaan.

Combinatie

De meeste sokken zijn gemaakt van een combinatie van materialen zoals katoen en wol of katoen en polyester. Ook worden materialen als acryl en nylon gebruikt om bijvoorbeeld de elasticiteit en maatvastheid te vergroten.

De naden

Let goed op de naden van de sokken. Deze mogen niet worden gevoeld. Fijne werksokken binden met de hand genaaide naden. Hierdoor worden deze naden fijner en platter. In werkelijkheid hebben deze naden, maar ze worden naadloze sokken genoemd. Maar het voelt niet. Goedkope sokken worden genaaid met een naaimachine, dus er zit een bobbel in. En het veroorzaakt irritatie en knijpen, wat kan leiden tot snellere slijtage.

De pasvorm

Er zijn anatomische werksokken die speciaal zijn ontworpen voor rechts of links gebruik. Net als bij werkschoenen mogen werksokken niet te groot of te klein zijn. Werksokken worden vaak verkocht in maat bereiken zoals:

  • 39-42
  • 43-46

Als je knijpt of te groot bent, overweeg dan een ander model of maat. Als de sokken te klein of te groot zijn, veroorzaakt de wrijving van de schoenen blaren. Heb je de juiste maat? Zorg bij werkschoenen voor de juiste maat. Als deze te groot of te klein is, is er kans op wrijving en zullen de sokken sneller slijten. Sokken slijten snel bij het lopen op tegelvloeren of tapijten. Wil je je leven verlengen? Ga dan naar huis met pantoffels. Werksokken hebben vaak specifieke verstevigingen op de tenen en het loopvlak. Dit wordt bereikt door een zeer sterke naad- of stofcombinatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*