Wat zijn de beste sportieve werkschoenen?

beste sportieve werkschoenen

Werkschoenen zijn bedoelt om tijdens het werk te dragen, maar dit hoeft niet te betekenen dat de werkschoenen er niet mooi uit hoeven te zien. Het is belangrijk dat de werkschoen voldoet aan de juiste veiligheidskenmerken, lekker zitten, maar het uiterlijk van de veiligheidsschoen wordt steeds belangrijker. Fabrikanten merken dit ook en spelen in op deze wensen. U heeft tegenwoordig keuze uit vele, verschillende soorten werkschoenen. Wist u bijvoorbeeld dat er sportieve werkschoenen zijn?

Sportieve werkschoen
Een sportieve werkschoen ziet er van de buitenkant uit als een gewone sportieve schoen, maar voldoet ook aan enkele veiligheidsnormen. Sportieve werkschoenen worden ook wel safety sneakers genoemd zijn razend populair en dat komt mede door de pasvorm. Sportieve veiligheidsschoenen lopen erg lekker door de comfortabele loopzool en het gebruik van lichte materialen. Sportieve werkschoenen vallen meestal in de categorie lichtgewicht en worden ook vaak gedragen buiten werktijd.

Veiligheidsnormen van sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen zijn er met verschillende veiligheidsnormen. Hieronder leest u welke veiligheidsnormen er zijn bij sportieve werkschoenen.

  • S1 sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen die aan de S1 veiligheidsnorm voldoen hebben een veiligheidsneus. De veiligheidsneus zit aan de binnenkant en beschermt uw tenen tegen zware of scherpe voorwerpen die kunnen vallen. Verder zijn de S1 werkschoenen antistatisch, dat betekent dat je minder snel een elektrische schok krijgt door de rubber zool. Sportieve S1 werkschoenen zijn niet geschikt voor werk in natte omstandigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan werkzaamheden in de logistieke sector.

  • S1P sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen die aan de S1P veiligheidsnorm voldoen hebben net als de S1 p werkschoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De veiligheidszool zit aan de binnenkant en beschermt uw voeten tegen scherpe voorwerpen die op de grond liggen.  Ook zijn de S1P werkschoenen antistatisch en niet geschikt voor werk in natte omstandigheden. S1P werkschoenen zijn geschikt voor bijvoorbeeld mensen die binnen werken in de productie of in een magazijn waar dus ook scherpe voorwerpen kunnen liggen.

  • S2 sportieve werkschoenen

Sportieve werkschoenen die aan de S2 veiligheidsnorm voldoen hebben een veiligheidsneus en zijn geschikt voor natte werkomstandigheden. De sportieve werkschoenen die aan de S2 norm voldoen zijn niet waterdicht, maar wel waterbestendig. De veiligheidsschoen zijn niet geschikt voor een omgeving waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.  Daarnaast zijn de S2 werkschoenen antistatisch, dat betekent dat je minder snel een elektrische schok krijgt door de rubber zool. S2 sportieve werkschoenen zijn geschikt voor bijvoorbeeld mensen die buiten werken of in de horeca of zorg sector.

  • S3 werkschoenen

Sportieve werkschoenen die aan de S3 veiligheidsnorm voldoen hebben een veiligheidsneus, veiligheidszool en zijn geschikt voor natte werkomstandigheden. De sportieve werkschoenen zijn voor vele situaties geschikt. Ook S3 werkschoenen zijn antistatisch. S3 sportieve veiligheidschoenen zijn geschikt voor bijvoorbeeld mensen die werken in de bouw of industrie.

Veiligheidskenmerken van sportieve werkschoenen

Naast de veiligheidsnormen zijn er ook bepaalde veiligheidskenmerken waar sportieve werkschoen aan voldoen. 

  • Loopzool

De loopzool van sportieve werkschoenen verschilt per schoen. De loopzool is erg belangrijk omdat hier de meeste veiligheidskenmerken in zijn verwerkt. De loopzool zorgt ervoor dat de schoen antislip, antistatisch of hittebestendig is. Daarnaast komt de schokdemping voort uit de loopzool, dat betekent de demping van de schoen. U kunt qua loopzool kiezen uit verschillende soorten rubber zolen: PU, TPU of nitril. Als u niet wilt dat de schoen strepen achterlaat is het aan te raden om een lichte kleur zool te nemen.

  • Antislip

Bijna alle sportieve werkschoenen zijn antislip, maar de mate van antislip verschilt. Als de schoen voldoet aan de SRC-norm dan betekent dit dat de schoen aan de hoogste mate van antislip voldoet. Antislip is belangrijk voor werkzaamheden op een gladde of natte vloer.

  • Hittebestendige zool

Voor sommige werkzaamheden is een hittebestendige zool vereist. U kunt kiezen tussen een verschillend aantal graden waar de zool tegen bestand is. Als de schoen aan de HRO-norm voldoet dan is de zool bestand tegen een contactwarmte van 300 graden.  

  • Soort sluiting

Er zijn verschillende soorten sluitingen, maar de meeste sportieve werkschoenen hebben vetersluiting. Ook zijn er sportieve schoenen met een klittenbandsluiting, dit is makkelijker aan en uit trekken.

  • Antistatisch

Als u werkt met elektriciteit of bepaalde kabels dan heeft u kans om een elektrische schok te krijgen. Sportieve werkschoenen nemen de energie op in de hak en daarom heeft u minder kans om een schok te krijgen. Wilt u er zeker van zijn dat u geen schok krijgt dan kunt u kiezen voor schoenen die aan de ESD-norm voldoen, dit betekent dat de schoen aan de hoogste mate van antislip voldoet.

Welke fabrikanten maken sportieve werkschoenen?

Veel fabrikanten spelen in op de wensen van de consument. Hieronder leest u welke fabrikanten dat zijn en wat voor soort sportieve werkschoenen zij maken:

Puma kent iedereen wel als sportschoenenfabrikant. Het is dan ook niet gek dat zij sportieve werkschoenen maken. De sportieve werkschoenen kenmerken zich door de details in een opvallende kleur, bijvoorbeeld de veters of de stiksels. Er zijn hoge of lage sportschoenen en deze zijn gemaakt van glad leer of suède.

  • Sixton werkschoenen

Sixton kenmerkt zich door voornamelijk casual werkschoenen te maken. Een aantal werkschoenen hebben ook een sportieve look. De sportschoenen worden voornamelijk in neutrale kleuren gemaakt, maar er is ook een uitzondering met een mooie blauwe kleur en oranje details.

  • Bata werkschoenen

Bata maakt erg hippe werkschoenen. De werkschoenen hebben een sportieve, casual look. De witte zool zorgt voor een speelse uitstraling en de opvallende veters zorgen voor een hip uiterlijk. De veiligheidsschoenen kunnen met gemak na werktijd worden gedragen.

  • Quick werkschoenen

Quick is een merk dat mensen kennen als casual schoenen. De werkschoen die Quick maakt hebben dan ook een casual uitstraling, maar zien er ook sportief uit. De kleuren die Quick gebruikt zijn helemaal van deze tijd, zoals legergroen, donker blauw en zwart. U heeft de keuze uit lage en hoge modellen.

  • No risk werkschoenen

No risk maakt werkschoenen met oog voor detail. De werkschoenen zien er niet uit als veiligheidsschoenen. No Risk maakt hoge en lage modellen die er altijd mooi uitzien. Er wordt gebruik gemaakt van glad leer en suède en het kleurgebruik zorgt voor een hippe uitstraling.

  • 2 work 4 werkschoenen

2 work 4 maakt veel veiligheidsschoenen voor dames. De werkschoenen hebben een smalle leest en een sportieve look. De schoenen zijn meestal zwart en zijn daarom erg geschikt voor werkzaamheden in de horeca.

  • Redbrick werkschoenen

Redbrick is gespecialiseerd in het maken van hippe en sportieve werkschoenen. De Redbrick werkschoenen heeft een aantal veiligheidsschoen die lijken op All Stars. Naast dit model zijn er ook lage en hoge sportieve schoenen, waarvan 1 schoen gemaakt is met een spijkerstof.

  • Safety Jogger werkschoenen

Safety Jogger is een fabrikant die allerlei soorten werkschoenen maakt. De sportieve werkschoenen kenmerken zich door de gekleurde details. Safety Jogger maakt zowel voor mannen als vrouwen sportieve werkschoenen. Safety Jogger maakt kwalitatieve veiligheidsschoenen voor een leuke prijs.

Top 10 meest bestelde sportieve werkschoenen

  1. Puma sport

De Puma Sport is een S3 schoen die er neutraal uitziet. De zwarte veiligheidsschoen is afkomstig uit de runserie en daarom loopt de werkschoen erg lekke. De zool is voorzien van een gelkussen wat zorgt voor extra comfortabelheid.

  1. Redbrick Jesper

De Redbrick Jesper ziet er erg mooi uit met de legergroene kleur. De schoen ziet eruit als een all stars, maar voldoet wel aan de S3 normering. De werkschoen valt iets breder uit dan normaal, maar is geschikt voor mannen en vrouwen. Dezelfde schoen is er ook in het rood, donkerblauw en lichtblauw.

  1. No Risk surfer

De No Risk Surfer is een hippe schoen is een mooie kleur blauw. De werkschoen voldoet aan de S1P normering en is dus niet geschikt voor werkzaamheden buiten. De binnenzool vormt zich naar uw voet en zorgt voor een pasvorm die extra comfortabel is.

  1. Safety Jogger Rihanna

De Safety Jogger Rihanna is favoriet onder de dames. De sportieve schoen ziet er mooi uit en door de paarse accenten wordt het een feestje om deze schoenen aan te trekken. De veiligheidsschoen voldoet aan de S3 norm en is daarmee voor vele werkomstandigheden geschikt.

  1. Puma race

De Puma race is er in een witte en zwarte variant. De witte variant is geliefd onder stukadoors en schilders en zit las gegoten. Ook deze Puma werkschoen is voorzien van een gelkussen en staat bekend om het gemak.

  1. Bata Brickz 732 

De Bata Brickz is een hoge werkschoen met opvallende veters. Ondanks de mooie uitstraling  voldoet de veiligheidsschoen aan de S3 norm.  Daarnaast voldoet de Bata Bickz 732 ook aan de WRU normering en de HRO normering. De WRU-normering houdt in dat de schoen extra waterafstotend is en de HRO-norm laat zien dat de schoen bestand is tegen contactwarmte. 

  1. Redbrick onyx

De Redbrick onyx is een veel bestelde sportschoen. De zwarte schoen past bij vel werkoutfits en het rode accent zorgt voor wat speelsheid. De sportieve werkschoen voldoet aan de S3 norm en de ademende voering zorgt ervoor dat de schoenen niet snel zullen ruiken.

  1. Quick Londen

De Quick Londen is een lage sportieve werkschoen in een mooie blauwe kleur. De witte strepen zorgen voor een sportieve look. De Quick Londen werkschoenen zien eruit als simpele sportschoenen, maar onderschat ze niet want ze zijn S3 genormeerd.

  1. Sixton Timba

De Sixton Timbavoldoet aan de S1P norm, maar is helaas niet vuil- of waterafstotend. De schoenen zijn dus niet geschikt voor werkzaamheden buiten. De sportieve werkschoen is gemaakt met mooie opvallende kleuren zoals blauw en oranje.  Ook heeft deze veiligheidsschoen een ESD certificaat waardoor Elektrostatische schokken continu afgevoerd worden naar de grond.

       10. Puma sportief

De Puma sportief, de naam zegt het al: is een sportieve schoen. De veiligheidsschoen is S3 gekeurd, dit houdt in dat de ademende werkschoen een composiet neus en een kevlar veiligheidszool heeft. Door het zwarte volnerf leder en het witte Puma logo oogt de veiligheidsschoen zeer sportief.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*