Waarom werkklompen dragen?

werkklompen dragen

Al eeuwenlang worden werkklompen door Nederlanders gedragen. Wie gewend is om klompen te dragen, kan bijna niet meer zonder. De eerste variant van de klomp werd gemaakt in de Middeleeuwen, maar vandaag de dag worden deze nog steeds door veel gedragen. Er worden steeds meer modieuze klompen op de markt gebracht. Je hoeft dus zeker niet voor paal te lopen als je het comfort van de werkklompen wilt ervaren. Maar waarom dragen wij eigenlijk nog zo vaak werkklompen?

De voordelen van werkklompen

Werkklompen zijn goed om te dragen vanwege verschillende redenen. Wij noemen een paar motieven op voor het dragen van werkklompen:

  • Allereerst bevorderen werkklompen een goede houding. Ze ontlasten rug en kniegewrichten tijdens het lopen. Hierdoor krijg je minder snel last van pijn in deze gewrichten. Dit is dus ideaal als je een actief beroep hebt.
  • Een ander voordeel van werkklompen is dat het hout van de klompen zich goed weet aan te passen aan de weersomstandigheden. Het hout zorgt namelijk voor een goede isolatie, waardoor je aangenaam warme voeten hebt. Tijdens de zomer is het dragen van klompen juist heel koel. Het hout, houdt de warmte namelijk tegen. Dit maakt werkklompen de ideale schoen voor meerdere seizoenen.
  • Ook bieden werkklompen een goede bescherming voor de voeten. Vooral als je werkt in een dynamische omgeving is goede bescherming heel belangrijk. Bijvoorbeeld in de agrarische- of de transportsector. Wanneer er iets zwaars op jouw voeten valt, zijn jouw voeten goed beschermd.

Veelzijdig

Werkklompen hebben dus verschillende voordelen. Dit maakt deze voor veel verschillende beroepen en sectoren erg geschikt om te dragen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*