Welke maat werkschoenen moet ik bestellen?

Welke maat werkschoenen

Als u op zoek bent naar werkschoenen dan filtert u vaak als eerste op de maat. Als de schoen namelijk niet in uw maat is, dan heeft het geen zin om de werkschoenen te bestellen. Iedere voet is anders en daarom is het lastig om de juiste maat schoenen te vinden. Laat staan werkschoenen. Schoenmaten zijn niet overal hetzelfde, maar hieronder leest u welke maat werkschoen u moet bestellen.

Welke maat werkschoenen moet ik bestellen?

Wij raden aan om dezelfde maat werkschoenen te bestellen als de maat die u normaal draagt. Toch is het verstandig om de productomschrijving te lezen want daarin staat vaak beschreven hoe een schoen valt.

Waarom is het lastig om schoenen te kopen?

Bijna geen enkele voet is even lang en daarom is het voor sommige mensen een flinke opgave om de juiste maat schoenen te vinden. U bestelt schoenen namelijk in paren waardoor bijvoorbeeld de rechterschoen perfect zit maar de linkerschoen te groot of te klein is. Dit is niet anders voor werkschoenen.

Schoenmaat werkschoen

Welke maat schoenen kies ik bij twee verschillende maten?

Iedereen heeft er wel eens last van dat de maat die u draagt verschilt per schoen. Het is dan lastig te bepalen welke maat u nodig heeft. Wij raden bij werkschoenen aan om altijd de grotere maat te bestellen als u twijfelt tussen 2 maten. Het is niet prettig als een werkschoen te krap zit. Dit heeft te maken met de ‘harde’ veiligheidsneus waardoor u uw tenen kunt bezeren.

Hoe kan ik zorgen dat een te grote maat toch goed zit?

Om ervoor te zorgen dat een grote maat toch goed zit voor uw ‘kleinere’ voet is door gebruik te maken van:

–          Werksokken

Door werksokken te dragen zorgt u dat de schoen beter zit. Een werksok is wat dikker dan een ‘gewone’ sok en daarnaast zorgt de werksok ervoor dat u niet schuurt in uw schoen. De werksokken hebben daarnaast het voordeel dat ze ademend zijn.

–          Inlegzool

Door inlegzool te dragen zorgt u dat de schoen wat kleiner wordt van binnen. Daarnaast zorgt het voor een goede ondersteuning en dat u niet slipt in de schoen. In iedere werkschoen zit al een uitneembare inlegzool. Deze kunt u eruit halen, maar u kunt ook de zool erin laten.

Zijn er werkschoenen voor grote maten?

Als u een grote maat draagt dan is het vaak lastig om werkschoenen te vinden in uw maat. Wij hebben werkschoenen in ons assortiment die gaan tot maat 50. U heeft dan de keuze uit sportieve werkschoenen, stoere werkschoenen, hoge werkschoenen, lage werkschoenen, instappers, nette werkschoen en ook werklaarzen.

Zijn er werkschoenen voor kleine maten?

Als u kleine voeten heeft dan is het ook moeilijk om geschikte schoenen te vinden. Bij dagelijkse schoenen kunt u wellicht kijken tussen de kindermaten, maar voor werkschoenen bestaan er geen kindermaten. Kinderen horen niet te werken en daarom zijn er ook geen werkschoenen in kindermaten. De kleinste maat die wij verkopen is maat 35. U `kunt kiezen uit nette werkschoenen, casual werkschoenen, sportieve werkschoenen, hoge en lage modellen, instappers en ook werklaarzen.

Zijn er werkschoenen voor brede voeten?

Als u brede voeten heeft dan kan het ook lastig zijn om werkschoenen te vinden. Werkschoenen voelen dan snel te krap aan, waardoor sommige mensen expres een maat groter bestellen. Gelukkig zijn er ook werkschoenen met een grote breedtemaat. Als u dan bijvoorbeeld maat 42 bestelt dan krijgt u een breedtemaat van maat 43. Ook komt het voor dat sommige merken breder vallen dan normaal. Dit staat dan vermeldt bij de productomschrijving.  

Maat werkschoen

Zijn er werkschoenen voor smalle voeten?

Als u smalle voeten heeft dan is het ook een opgave om juiste werkschoenen te vinden. Werkschoenen zitten dan vaak te ruim en dat zorgt niet voor stabiliteit.  Werksokken of een inloopzool kunnen ervoor zorgen dat een schoen dan beter aansluit, maar gelukkig hebben wij ook smalle werkschoenen in ons assortiment. Met name vrouwen hebben een smallere voet en daarom zijn dames werkschoenen over het algemeen ook smaller. 

Zijn werkschoenen maten hetzelfde als gewone schoenen?

Niet alle werkschoenen houden dezelfde schoenmaten aan, dit zult u ook wel merken met dagelijkse schoenen. U kunt opmeten hoe leng uw schoen is en dan kunt u kijken welke schoenmaat hoort bij het aantal cm in onderstaande .

  1. Leg een A4 papier op de grond en hou een potlood bij de hand.
  2. Ga op goed rechtop het papier staan en verdeel uw lichaamsgewicht gelijkmatig over uw beide benen.
  3. Zet een streep bij uw hiel en bij het verst uitstekende deel van uw voeten (vaak uw grote tenen).
  4. Meet de afstand tussen de strepen op.
  5. Schrijf de gemeten maat op.

Aan de hand van de maten en onderstaande tabel kunt u uw schoenmaat op zoeken. U kijkt fan dus naar uw grootste voet. 

Lengte in millimetersSchoenmaat
231 – 237 mmmaat 36
238 – 243 mmmaat 37
244 – 251 mmmaat 38
252 – 258 mmmaat 39
259 – 265 mmmaat 40 
266 – 271 mmmaat 41 
272 – 277 mmmaat 42 
278 – 283 mmmaat 43 
284 – 289 mmmaat 44 
290 – 295 mmmaat 45 
296 – 305 mmmaat 46 
306 – 309 mmmaat 47
310 – 314 mmmaat 48
315 – 320 mmmaat 49
321 – 326 mmmaat 50

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*