Wat zijn de verschillen in werkkleding gemaakt van katoen en polyester?

verschillen in werkkleding gemaakt van katoen en polyester

Goede werkkleding is van hoge prioriteit en de materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. De materiaalkeuze heeft invloed op de flexibiliteit, het ademend vermogen, de antistatische eigenschappen van de stof, etc.

Katoenen werkkleding

Katoen is een natuurproduct en staat bekend als materiaal voor kleding. Het is niet verwonderlijk dat katoen vaak wordt gebruikt in kleding.

Hieronder een aantal voordelen:

  • Katoenen kleding is erg soepel en zacht.
  • Katoenen kleding heeft een hoog vermogen om vocht op te nemen.
  • Katoen heeft een antistatisch effect.
  • Katoen kan vaak op hoge temperaturen gewassen worden.

Polyester werkkleding

In tegenstelling tot katoen is polyester een synthetische vezel. Omdat polyester een synthetische vezel is, heeft het andere eigenschappen dan katoen.

We zetten ze graag voor je op een rij:

  • Polyester is zeer kleurvast.
  • Polyestervezels zijn sterker, waardoor het kledingstuk duurzamer is.
  • Polyester krimpt niet, zelfs niet na het wassen.
  • Polyester kreukt niet snel, dus weinig strijken.
  • Polyester is minder vocht aantrekkend en is gemakkelijk te zweten.
  • Door de synthetische eigenschappen van polyester geleidt de stof statische elektriciteit.

Werkkleding van beide stoffen

Een combinatie van beide wordt vaak gevonden in werkkleding om de eigenschappen van beide materialen te combineren. Een combinatie van 65% polyester en 35% katoen komt veel voor in werkkleding. Door deze combinatie is de werkkleding maatvast, slijtvast en ademend. De werkkleding is bovendien zacht en hoeft bijna niet gestreken te worden. Combinaties van polyester en katoen zijn vaak wasbaar op 40 graden. (Let op! Controleer altijd de instructies op het waslabel voor het wassen).

Welk materiaal voor werkkleding is geschikt voor mijn werk?

Welk materiaal geschikt is voor uw werk, hangt sterk af van uw werk, veiligheidseisen en persoonlijke voorkeuren. Wij raden u aan altijd bij uw werkgever na te vragen over veiligheidseisen en het werk dat u doet. De keuze voor werkkleding is vaak beperkt.

Is het belangrijk dat werkkleding ademend en vochtafvoerend is? Kies vervolgens voor katoen of een combinatie waarbij katoen het hoofdmateriaal is. Wordt uw werkkleding veel gebruikt? Vindt u duurzaamheid belangrijk voor uw werkkleding? Kies vervolgens voor polyester werkkleding. Kies een combinatie met kleding of polyester.

Advies nodig?

Zijn er bepaalde dingen waarmee u vastloopt? Geen probleem! Laat ons u helpen de werkkleding te vinden die bij uw behoeften past. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op 023-2052272

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*