Kiezen voor hoge of lage werkschoenen?

hoge of lage werkschoenen

Werkschoen.com biedt een groot assortiment hoge en lage werkschoenen. Beide typen hebben verschillende optimale situaties en werkomgevingen. Al onze veiligheidsschoenen zijn echter uiterst comfortabel en zien er stijlvol uit. Daarnaast wordt ervoor zowel hoge als lage werkschoenen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De belangrijkste verschillen tussen hoge en lage werkschoenen lees je in deze blog.

Hoge werkschoenen

Hoge werkschoenen zijn vooral aan te raden als je bescherming nodig hebt rond je enkels en achillespees. Verhoogde werkschoenen verkleinen de kans op enkelblessures. Hoge werkschoenen zijn een verstandige keuze, zeker als je zwakke enkels hebt. Hoge werkschoenen komen veel voor in de bouw en de zware industrie. Terwijl u dit doet, moet u uw enkels beschermen tegen vallend gereedschap, vonken en metaalsplinters. Hoge werkschoenen bieden zelfs in koude en vochtige omgevingen uitkomst, omdat het voorkomt dat er water in de schoen komt. Hetzelfde geldt voor zand, stenen en andere kleine voorwerpen. De hoogte van de schoen zorgt ook voor een betere isolatie.

Lage werkschoenen

Een groot voordeel van lage werkschoenen is de flexibiliteit. Dit is een must voor veel banen. Denk aan banen als:

  • Wegwerkers
  • Loodgieters
  • Schilders

Het is ook belangrijk om werkschoenen met kruipneus te kiezen. Dit houdt in dat de zool iets doorloopt tot aan de neus van de schoen, waardoor je kunt knielen zonder de buitenkant van de neus van je werkschoen te beschadigen.

Veiligheid altijd nodig in hoge en lage werkschoenen

We noemden al enkele kenmerken die voor alle werkschoenen gelden. Dat geldt ook voor de beveiliging die ze bieden. De meeste veiligheidsschoenen vallen in veiligheidsklasse S3. Deze schoenen hebben een veilige neus, zijn antistatisch en waterafstotend en hebben een stalen of kevlar tussenzool. Daarnaast hebben deze werkschoenen een antislip profiel. 

Persoonlijk advies over werkschoenen

Wilt u meer informatie over hoge en lage veiligheidsschoenen of wilt u weten welke werkschoenen het beste passen bij uw werkomgeving? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*