Type werkschoenen voor een timmerman

werkschoenen voor een timmerman

Als timmerman zijnde krijg je met veel verschillende situaties te maken waarbij je voeten potentieel gevaar lopen. Denk hierbij aan scherpe delen zoals schroeven of spijkers of zware materialen die op je teen of voeten kunnen vallen. De juiste bescherming, grip en duurzaamheid zijn factoren waarop je goed moet letten bij de aanschaf van werkschoenen voor een timmerman. Afhankelijk of je als timmerman binnen of veel buitenshuis werkzaam bent, is het voordelig om ook waterbestendige schoenen te nemen.

Buiten werkzaamheden

Als timmerman kun je ook projecten buitenshuis hebben wanneer je bijvoorbeeld een tuinhuis of overkapping gaat plaatsen. Buiten betekend ook vaak dat je veel meer te maken krijgt met vocht en gladheid. Bij Wesa Tuinhout wordt daaarom altijd gebruik gemaakt van hoge werkschoenen, hiermee sta je steviger op bijvoorbeeld schuine daken en worden je enkels ontlast.

Doordat je bij buitenwerkzaamheden ook vaak met vocht te maken krijgt, heeft een schoen die waterbestendig is extra meerwaarde. Je kunt eenvoudig herkennen of werkschoenen waterbestendig zijn aan de normering. Schoen met een normering S3 hebben het hoogste veiligheidsniveau en zijn daarnaast waterbestendig. Let op de schoenen zijn niet volledig waterdicht.

Allround werkschoenen

De populairste werkschoenen zijn S3 gecertificeerd, deze hebben een hoog veiligheidsniveau vanwege de stalen neus, tussenzool en loopzool. Deze schoen komt in iedere sector goed tot zijn recht.

Indien je vaak je schoenen aan en uit moet trekken is het handig om gebruik te maken van de zogenaamde ‘instapper’. Deze schoenen hebben geen veters en kunnen gemakkelijk aan en uitgetrokken worden. Dit doet tevens niets af aan de veiligheidsnorm van de schoen.

Waterdicht of waterbestendig

Indien je veel in vochtige omgevingen of buiten werkzaamheden verricht is het prettig om waterbestendige schoenen te dragen. Zodoende krijg je niet snel natte sokken en voorkom je dat je blaren of andere narigheden zich voordoen. Waterdicht is echter anders dan waterbestendig. Bij waterbestendige schoenen kun je alsnog natte voeten krijgen bij langdurige blootstelling aan bijvoorbeeld regen. Het gaat hier om dat de schoenen spatwater dicht zijn.

Indien je op zoek bent naar volledig waterdichte schoenen, kun je beter kijken naar een andere oplossing zoals bijvoorbeeld waterdichte werklaarzen. Om de waterbestendigheid gedurende de levensduur van de schoenen te behouden is het van belang dat je de schoenen tijdig onderhoudt geeft. Dit kun je doen door de schoenen schoon en droog te houden. Zijn de schoenen van leder onderdelen, is het verstandig om ze soepel te houden met speciaal verkrijgbare ledervet. Hierdoor zullen de materialen niet uitdrogen en tenslotte scheuren.

Bijpassende veiligheidskleding

Naast goede schoenen is het verstandig om andere bijpassende kledij te gebruiken in de bouw sector. Denk hierbij aan gecertificeerde handschoenen die dienen voor extra grip, warmte of juist tegen de kou.

Indien er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden laag aan de grond zul je regelmatig op je knieën werken. Hiervoor kun je kniebeschermers gebruiken om knie klachten op lange termijn te voorkomen. Bekijk hier alle overige artikelen die aan te raden zijn voor een timmerman.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*