Schilders Werkkleding

schilders kleren

Als schilder zijnde wil je een nette, comfortabele én praktische outfit. Je wilt natuurlijk net als de gebouwen die je schildert ook goed voor de dag komen zonder in te leveren op gemak.Wit is de klassieke kleur voor een schilder outfit. Tegenwoordig vind je echter steeds meer variatie in schilders kleding en hierdoor kan je alles dan ook naar smaak aanpassen.

Ben jij een schilder en op zoek naar werkkleding? In dit artikel vertellen wij alles over de werkkleding die je nodig hebt.

Schilders jas- of trui

Als schilder moet je natuurlijk overal op voorbereid zijn. Een schilders jas is dan ook meer dan gewenst wanneer je buiten te werk gaat. Deze jas dient praktisch te zijn én je te beschermen tegen weer en wind.

Wil je zeker zijn van comfort en bescherming tegen moedertje natuur? Dan is een softsheljas een goede optie. Deze jassen zijn ademend, warm omdat ze gevoerd zijn met fleece en waterdicht. De perfecte combinatie als je het ons vraagt!

Probeer je jas of trui zoveel mogelijk te combineren met katoenen t-shirts of polo’s. Katoenen kledij absorbeert vocht beter dan andere materialen. Schilderen is natuurlijk een intensief klusje dus het is wenselijk dat je kleding de hele dag door lekker blijft zitten en ruiken.

Schilders broek

De juiste werkbroek kan je werkzaamheden behoorlijk vereenvoudigen. Kies dan ook altijd voor een werkbroek met grote kniezakken, een rugelastiek die ervoor zorgt dat je broek niet afzakt en afsluitbare zakken zodat je al je spullen stofvrij kan opbergen.

Als schilder zit je daarnaast ook vaak op je knieën, een zacht beschermend kniebeschermer is een meer dan welkome toevoeging. Met alle genoemde accessoires zal je jouw verfklussen met enorm veel gemak aan kunnen gaan.

Ben je als thuisklusser ook nog op zoek naar de juiste verf? Je kan eenvoudig online verf bestellen via Kleurenwaaier.nl. Het ruime aanbod en de snelle service zorgen ervoor dat jij binnen een handomdraai aan de slag kan met schilderen.

Werkschoenen

Ook werkschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Je komt toch vaak op locaties of posities waar een ongeluk in een klein hoekje zit, hierdoor zijn schoenen met stalen neuzen echt gewenst.

Waar werkschoenen in het verleden vaak in simpele zwarte of bruine kleuren verkrijgbaar waren zijn ze er nu in vele geuren en kleuren. Zo kan je naast de gebruikelijke werkschoen ook kiezen voor een sneaker werkschoen en zijn ze tegenwoordig ook per branche afgestemd op de specifieke behoeften. Heb jij je ideale werkschoenen al in bezit maar weet je niet goed hoe je deze moet onderhouden? Bekijk dan onze volgende tips!

Schoonmaken lederen schoen

Het schoonmaken van je werkschoenen is enorm belangrijk. Hiermee verleng je de levensduur namelijk aanzienlijk, daarnaast is het ook wel zo fijn om er verzorgt bij te lopen. Voor de beste verzorging heb je een aantal specifieke producten nodig, namelijk:

• Insmeerborstel
• Ledervet
• Uitpoetsborstel
• Zachte schone doek
• Werkschoenen

Heb je alle producten in bezit en zijn je schoenen aan een schoonmaakbeurt toe? Doorloop dan de volgende stappen:

1. Borstel al het vuil van je schoenen. Doe dit zo grondig mogelijk en zorg ervoor dat al het vuil is verwijderd.
2. Dip je insmeerborstel in het ledervet en smeer hiermee je werkschoenen helemaal in. Het is het makkelijkst om hierbij je veters van tevoren uit de schoenen te halen.
3. Het vet dient hierna altijd even in te trekken. Zodra het eenmaal is ingetrokken poets je de schoen nogmaals, ditmaal met de uitpoetsborstel. Hierbij is het belangrijk dat je het vet goed verspreid over de schoenen.
4. Als laatste stap wrijf je met een schone en zachte doek over de schoenen heen om ze netjes te polijsten.

Schoonmaken nubuck en suéde schoen

Zijn jouw werkschoenen niet van leder? Gebruik dan ledergel. Ledergel zorgt er in tegenstelling tot ledervet namelijk voor dat de schoenen wel dezelfde uitstraling blijven houden. Doorloop de volgende stappen om je nubuck of suéde werkschoenen schoon te maken:

1. Borstel al het vuil van je schoenen. Doe dit zo grondig mogelijk en zorg ervoor dat al het vuil is verwijderd.
2. Gebruik voor je het ledergel toepast eerst waterproofspray. Dit zorgt ervoor dat de impregneerspray wel intrekt, dit lukt anders niet door de vettigheid van de gel.
3. Dep de ledergel deelsgewijs aan op de schoenen.
4. Laat de ledergel goed intrekken.
5. Met een speciale suéde- en nubuckborstel kan je schoenen nabehandelen en zorgen voor het optimale eindresultaat.

We hopen dat dat artikel je meer inzicht heeft gegeven over de juiste schilders kleding en hoe je deze het beste kan onderhouden!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*