Op zoek naar een stevige en duurzame werkbroek? Hier moet je op letten!

stevige en duurzame werkbroek

Praktische, veilige en comfortabele werkbroeken maken uw werk gemakkelijker en zorgen voor een professionele uitstraling. In sommige gevallen is het dragen van een werkbroek verplicht. Lees alles over waar je op moet letten bij aanschaf van een werkbroek.

Wettelijke regeling van goede werkkleding

Werkkleding kan nodig zijn. Het hangt af van wat u uit de risico-inventarisatie en -beoordeling (RI & E) haalt. Werkgevers kunnen echter werkkleding eisen, zelfs als hygiëne en veiligheid geen issue zijn. Bijvoorbeeld voor herkenbaarheid en uniformiteit. Natuurlijk moet u veiligheidskleding dragen, zeker als uw werk verband houdt met een bepaald veiligheidsrisico.

Houd er rekening mee dat werkkleding en veiligheidskleding niet hetzelfde zijn. Veiligheidskleding is geclassificeerd als Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM), die de veiligheid van u en uw collega’s bewaken. Werkkleding voorkomt dat je vuil wordt.

Lange broek op het werk?

Normale lange broeken zijn niet echt PBM, maar op het gebied van horeca, zorg en constructie vallen kledingstukken vaak in deze categorie. Werknemers moeten hier vaak een lange broek dragen. Werkgevers kunnen natuurlijk een specifieke dresscode opleggen, maar RI&E kan benadrukken waarom een ​​broek een must is.

Soorten werkbroeken

  1. Reflecterende broek

Reflecterende broeken verbeteren de zichtbaarheid en zijn handig in werkomstandigheden met beperkt zicht. Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in verschillende fluorescerende kleuren, geel en oranje, en in reflecterende strips. Sommige werknemers, zoals wegwerkers en mensen die aan het spoor werken, zijn verplicht om goed zichtbare kleding te dragen. Deze verbetering van de zichtbaarheid is erg belangrijk voor de veiligheid.

  1. Korte broeken en lange broeken

Een korte werkbroek is natuurlijk goed als de temperatuur hoog is. Zorg ervoor dat u de hygiëne of veiligheid niet in gevaar brengt. Het kan zijn dat u geen werkshorts kunt dragen. Tot slot is een van de nadelen dat de onderste ledematen niet worden beschermd. Dit brengt een hoog veiligheidsrisico met zich mee. Gaat u om met branden en giftige stoffen? Dan moet je echt een lange broek dragen. Je kunt in shorts werken, maar vraag je je af of een lange broek comfortabeler is? Dan kun je denken aan “piratenbroeken”. Dit is een driekwartbroek die voldoende bescherming biedt, zelfs als het een beetje koud is. Lange broeken zijn goed als het buiten koud is of als je bij lage temperaturen moet werken.

  1. Regenbroek

Je raadt het al: een regenbroek is ideaal als je in de regen moet werken. De meeste modellen hebben ook reflecterende strips om ze beter te kunnen zien bij slecht weer.

  1. Dames werkbroek

Vroeger moesten vrouwen mannenwerkbroeken dragen, maar die waren klein van formaat. Vrouwenlichamen zijn natuurlijk anders dan mannenlichamen. Daarom hebben vrouwen verschillende pasvormen nodig voor hun werkbroeken. Gelukkig zijn fabrikanten zich hiervan bewust. Werkbroeken voor dames voelen beter, veiliger en comfortabeler aan. De broek is ook gemaakt van stretch materiaal, dus iedereen kan een broek vinden die past.

Materiaal van werkbroeken

Werkbroeken kunnen worden gemaakt van natuurlijke katoenvezels, een combinatie van polyester en katoen, of stretchstoffen. Katoenvezels staan ​​bekend om hun huidvriendelijke eigenschappen. Door de combinatie van polyester en katoen blijft de kleur van de broek beter behouden en de stretchstof staat garant voor comfort.

Hebben u en uw collega’s regelmatig te maken met vlammen of bent u één van uw hoofdactiviteiten aan het lassen? Ten tweede is een vlam vertragende werkbroek een must. Dit soort broeken wordt meestal gemaakt van modacryl (synthetische vezel), aramide (polymeer), katoenvezel en polyester (blend). De samenstelling van de stof beïnvloedt bijvoorbeeld het aantal wasbeurten dat het kledingstuk kan doorstaan, kleurbehoud, slijtage en natuurlijk de mate waarin de broek vlam vertragend blijft.

Verschillende modellen

Sommige werkbroeken hebben ingebouwde kniebescherming. Als alternatief kunt u uw knie verstevigen met een ander inzetstuk. Het meest comfortabel is de losse kniebeschermer. Ze zijn optimaal beschermd, maar je kunt ook een werkbroek zonder bescherming dragen als je die niet nodig hebt. Werkbroeken met ruime zakken zijn immers erg populair. Natuurlijk zijn deze tassen een geweldige manier om je spullen bij de hand te houden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*