De beste werkschoenen voor een timmerman

beste werkschoenen voor een timmerman

Timmerlieden werken elke dag hard aan het bouwen of onderhouden van houten vloeren, muren, dakconstructies, kozijnen, deuren en ramen. Elke timmerman weet hoe belangrijk goede werkschoenen zijn. Er kunnen verschillende gereedschappen op je voeten vallen en je loopt het risico op je nagels te gaan staan, met alle gevolgen van dien. In dit artikel laten we je de beste Grisport werkschoenen voor timmerlieden zien.

Belangrijke vereisten voor timmermansschoenen

Vakmensen dragen meestal werkschoenen die voldoen aan de Europese norm ENISO20345 veiligheidsklasse S3. Veiligheidsklasse S3 is echter niet in alle gevallen vereist. Als je bijvoorbeeld veel werk doet als timmerman in een werkplaats, zijn werkschoenen van klasse S1P vaak voldoende. In tegenstelling tot S3 werkschoenen zijn S1P werkschoenen gemaakt voor gebruik binnenshuis en niet waterafstotend. Zoek voordat u werkschoenen kiest de veiligheidsklasse die u als timmerman nodig heeft. Ben je ingehuurd? Bespreek dit met uw werkgever.

Top 3 werkschoenen voor timmermannen

Alle Grisport schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor optimaal comfort. Ook de uitstekende pasvorm van Grisport werkschoenen is een belangrijk onderdeel van hoge kwaliteit. Timmerlieden kunnen niet alleen kiezen uit verschillende veiligheidsklassen, maar ook uit hoge en lage werkschoenen. Als u zich vrijer wilt bewegen als een timmerman, kunt u een loafer gebruiken. Hoge werkschoenen worden aanbevolen voor extra bescherming en ondersteuning rond de enkel. Hier zijn de top 3 werkschoenen die timmerlieden verschillende voordelen bieden.

  1. Grisport 803

Klassieke Grisport werkschoenen gekozen door vele timmerlieden: Grisport 803. De meeste timmerlieden vinden hoge werkschoenen praktischer omdat houtsnippers niet gemakkelijk in de schoenen worden gestoken. Hoge werkschoenen zijn vaak zelfs onmisbaar vanwege het gebruikte gereedschap. Dit verhoogt de veiligheid en bescherming op het werk. De 803 is warmte-isolerend, slijtvast, heeft een binnenzool en is bijzonder slip vast. Het hielondersteuningssysteem zorgt voor extra ondersteuning. Dit is bijvoorbeeld handig voor timmerlieden die op oneffen oppervlakken werken. 803 is S3 werkschoenen.

  1. Grisport 72457

Ook de Grisport 72457 behoort tot de Grisport 803-collectie. Dit is tevens een hoge werkschoen. Deze schoen heeft echter geen veters en heeft een rubberen band. Zo stap je gemakkelijk in je schoenen. Bovendien kun je niet struikelen over losse veters of de veters ergens vasthaken. Het is heel veilig! De Grisport 72457 voldoet aan veiligheidsklasse S3.

  1. Grisport Cross Safety Ariel

Lage werkschoenen zijn de beste manier om je bewegingsvrijheid te vergroten. Er zijn verschillende lage modellen in de 803-collectie, maar ook de Grisport Cross Safety Ariel is een optie. Deze lage S3 werkschoen is zo licht dat hij is geoptimaliseerd voor comfort met een ademende voering. Hierdoor is deze werkschoen perfect voor op de werkvloer!

Persoonlijk advies van Werkschoenen.com

Ben je timmerman en wil je meer advies bij het kiezen van de juiste werkschoenen? Wij zijn hier om u te helpen. Met jarenlange ervaring in werkschoenen in verschillende disciplines kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem dan gerust contact met ons op!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*