De 4 belangrijkste feiten over brede werkschoenen

brede werkschoenen

Voor mensen met wijde voeten kan het lastig zijn om geschikte werkschoenen te vinden. Bovendien zijn onze voeten meer uitpuilend in zowel lengte, hoogte als breedte. Traditionele strips zijn daarom vaak schaars. Wat doen mensen vaak? Om het breder te laten voelen, koop je een of twee maten groter. Dit kan loopongemakken en ander lichamelijk ongemak veroorzaken. Hierdoor komt er een steeds breder assortiment werkschoenen op de markt.

1. Meer zekerheid

Het belangrijkste doel van werkschoenen is om je voeten te beschermen. Dat kan met een veiligheidsneus en een veiligheidszool, maar ook met een pasvorm die perfect bij je past. Denk aan hielondersteuning, uitstekende demping, antislip, etc. Brede werkschoenen zijn bijvoorbeeld vooral bedoeld om mensen met brede voeten een passend veiligheidsniveau te bieden. Alleen een of twee maten grotere werkschoenen kopen om de juiste breedte te krijgen, gaat ten koste van de veiligheid. Zo is de stand van de neus verbogen ten opzichte van de stand van de voet. Hoe meer ruimte je in je schoenen hebt, hoe groter de kans op verstuikingen en blaren. Houd er ook rekening mee dat je voeten de hele dag zullen uitzetten. Werkschoenen die ’s ochtends precies goed zijn, kunnen ’s middags of’ s avonds te strak zitten en negatieve gevolgen opleveren. Houd hier rekening mee bij het kiezen en passen van werkschoenen.

2. Bredere postuur

De breedte van werkschoenen is meestal 10 of 10,5. Er zijn echter ook werkschoenen zoals de Sixton Swing met een breedte van 11. Ook hebben we de Norisk Blackrock met een breedte van 12. Dit betekent dat de bredere wijdte je meer teenruimte en meer bewegingsvrijheid geeft. Daarom zijn deze werkschoenen ook geschikt voor mensen met wijde benen.

3. Breedtematen

Naast de standaardmaat zijn er oversized (XD) of oversized (XXD). Deze breedtematen maken de schoen breder, vooral bij de neus. Emma schoenen zijn ook breed, wat vooral handig is als je voeten niet breed zijn maar je wreef hoog is. Brede schoenen zorgen voor een betere instap.

4. 6-teens schoenen

De XXD-wijdtemaat staat ook wel bekend als 6-teens schoenen. Deze werkschoenen zijn vaak aanzienlijk breder en hebben een hoge neusaanpassing. Dit biedt voldoende comfort en veiligheid voor mensen met zeer brede benen. Vaak is deze neus vierkant in plaats van rond. Hierdoor is er veel meer teenruimte.

Bekijk hier alle brede werkschoenen van Werkschoenen.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*