5 tips voor het dragen van werkkleding tijdens de zomer

zomer werkkleding

Warme zomerdagen, je houdt ervan of je bent blij als ze weer voorbij zijn. Tijdens die lange dagen zoeken we vaak verkoeling en moeten we oppassen voor de zon. Hoe doe je dat als je je werkdagen in de buitenlucht doorbrengt en waar kun je rekening mee houden om de zomer zo comfortabel mogelijk door te komen?

1. Kies licht gekleurde werkkleding uit

Normaal gesproken wordt er veel donkere kleding gedragen. In de zomer periode is het echter beter om lichte kleuren te dragen. Bijvoorbeeld grijs of andere lichte kleuren zoals khaki. De kleur zwart neemt sneller warmte op en houd de warmte ook langer vast. Wanneer er fysiek zware werkzaamheden plaatsvinden, krijg je het nog sneller warm dan normaliter. Dit zorgt voor een negatief effect op werkprestaties. Bij het dragen van lichte kleuren wordt de warmte minder goed vastgehouden en zul je het dus ook minder warm hebben.

2. Draag een korte werkbroek

Vaak is het mogelijk om een korte broek te dragen tijdens het werk. Een korte werkbroek geeft meer bewegingsvrijheid en zorgt voor een betere luchtcirculatie. Dit is natuurlijk ideaal voor in de zomer. Als je veel op de knieën werkt is het wel beter om een werkbroek te kiezen die tot net over de knieën komt, anders kun je hier al gauw last van krijgen.

3. Is een korte werkbroek geen optie? Draag dan een lichtgewicht broek

Is het niet mogelijk of toegestaan om een o met een korte werkbroek op je werk te verschijnen? Ga dan voor een werkbroek gemaakt van lichtgewicht doek. Wij adviseren een doekgewicht van 260 g/m2 of lager.

Enkele voorbeelden van dit soort werkbroeken zijn:

4. Kies voor een katoen en polyester mix

Door polyester en katoen in een kledingstuk te verwerken kun je de beste eigenschappen van beide materialmen benutten. Polyester staat bekend om zijn luchtdoorlatendheid, daarom zijn ook de meeste sportshirts gemaakt van polyester. Het geeft ook veel bewegingsvrijheid, belangrijk als je veel beweegt tijdens je werk. Katoen heeft een zachte structuur en reguleert vocht goed door, maar geeft het daarentegen wel moeilijker af.

5. Draag werkkleding met UV-bescherming

Het lijkt vanzelfsprekend, maar niet ieder kledingstuk beschermd goed tegen Uv-straling. Als je een lichtere huidskleur hebt of sneller verbrand dan anderen, dan is het aan te raden om kleding uit te zoeken die genormeerd is volgens de Europese Normering 13758-2. Kleding met deze normering verzekert je er namelijk van dat je niet de hele dag wordt blootgesteld aan Uv-straling. Kies altijd voor een genormeerde UV-bescherming van 40+ of meer. Dit beschermt je tegen de meest schadelijke Uv-straling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*