Werkschoenen voor de beveiligingssector zijn meestal volledig metaalvrij. Dit is ideaal voor mensen die werken met detectiepoortjes, zodat ze niet telkens afgaan. Vaak zijn de metalen veiligheidsneuzen en -zolen vervangen door lichtere, sterke materialen zoals composiet en kevlar. Wanneer een beveiliger op een festival werkt met een wat drassige ondergrond, is het belangrijk dat de werkschoenen voldoende grip bieden, vooral als hij of zij snel moet reageren. Daarom zijn werkschoenen met een SRC-normering zeer aan te raden.
🥾 Werkschoenen voor de beveiligingsbranche: Belangrijke zaken bij aanschaf
Beveiligers leggen dagelijks heel wat meters af. Of je nu werkt op een evenemententerrein, in een winkelcentrum of in de objectbeveiliging: goed schoeisel is essentieel. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van werkschoenen voor de beveiliging? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.
1. 🔍 Metaalvrij: Veilig door detectiepoorten
Als beveiliger kom je vaak op plekken waar metaaldetectoren van toepassing zijn. Dan wil je natuurlijk niet steeds je schoenen uit moeten trekken. Metaalvrije werkschoenen zijn dan ideaal. Ze bieden dezelfde bescherming, maar zonder stalen delen. Functioneel én professioneel.
2. 👣 Lichtgewicht = Comfort tijdens lange werkdagen
Beveiligers staan en lopen veel. Zware schoenen kunnen al snel zorgen voor vermoeide benen of rugklachten. Kies daarom voor lichtgewicht modellen met een comfortabele binnenzool en voldoende demping. Dit maakt een groot verschil aan het eind van je dienst.
3. 🧼 Antislipzolen: Stabiel op elk terrein
Van gladde parkeerplaatsen tot natte vloeren – als beveiliger moet je overal stevig kunnen staan. Let daarom op een SRC antislipzool. Deze zolen zijn getest op slipweerstand en zorgen voor maximale grip.
4. 🌬️ Ademend vermogen en ventilatie
Zweetvoeten tijdens je werkdag? Niet prettig. Goede werkschoenen voor beveiligers hebben een ademende schacht of ventilatieopeningen, zodat je voeten fris en droog blijven – zelfs tijdens drukke nachtdiensten.